Hoog tijd voor een doorbraak
in uw familiebedrijf?

Ontdek onze vier formules hoe wij
familiebedrijven helpen groeien
over generaties heen

Van gratis inspiratie, tot individuele workshops en persoonlijke begeleiding in uw bedrijf.

1. Gratis stappenplan voor uw groei over generaties heen

Als u met trots verkondigt wat voor een mooi bedrijf u heeft, dan zou u ook moeten bezig zijn met de toekomst van uw bedrijf. Hoe kan u er voor zorgen dat uw bedrijf ook verder kan blijven groeien voor de volgende 25 jaar. Door tijdig de juiste vragen te stellen en u uitgebreid te informeren over de verschillende mogelijkheden, kan u met een ruim vizier naar de toekomst kijken. Uw groei is ons doel! Daarom bieden wij u een gratis stappenplan voor uw groei over generaties heen.

Laat hier uw gegevens achter en ontvang ons gratis Stappenplan.

2. Workshop van 1 dag in uw bedrijf

Wij bezorgen u in een workshop van 1 dag in uw bedrijf alle bouwstenen om zelf aan de slag te gaan rond het thema waar u behoefte aan heeft, specifiek afgestemd op uw bedrijf.

Uw voordeel:

 • De workshop is maximaal gericht op uw eigen situatie, noden en behoeften.
 • Aangezien de workshop plaatsvindt in uw bedrijf of bij u thuis, hoeft u geen gevoelige informatie te delen met andere deelnemers om antwoorden te krijgen op uw persoonlijke vragen.
 • Wij bieden de workshop aan een vaste prijs, ongeacht het aantal familieleden of werknemers die deelnemen.
 • U bepaalt zelf de datum, tijdstip, en krijgt de mogelijkheid om de workshop op te splitsen in twee halve dagen.
 • U dient geen verplaatsingen te maken of de file te trotseren. Wij komen naar u toe.

Aanbod inhouse workshops:

 • Mijn strategie
  In deze workshop krijgt u inzicht in de belangrijkste tools om de toekomst van uw familiebedrijf uit te schrijven. De workshop is volledig gericht op de praktische inzetbaarheid in uw bedrijf, en doet hiervoor beroep op het 1 pagina strategie-concept dat speciaal werd ontwikkeld voor kmo-ondernemers met groeiambitie, en wordt gesteund door de auteurs Vic Wouters, Guy Vercauteren en Erik De Schutter. Na deze workshop hebt u alles in handen om een helder financieel inzicht te bekomen in uw bedrijf. Voor een eerste kennismaking met het 1-pagina-strategieconcept en traject kunnen wij u alvast verwijzen naar de website www.de1paginastrategie.be.
 • Mijn overdracht
  Hoe kan u uw bedrijf laten groeien over generaties heen? Daar biedt deze workshop het antwoord op. Deze workshop neemt u mee doorheen het ganse overdrachtsproces van A tot Z. Ze verruimt uw horizonten en geeft u inzicht in hoe u uw bedrijf en familie kan voorbereiden op de overdracht. Welke vragen moet u zich op welke moment in het overdrachtsproces stellen? Welke zijn de mogelijke toekomstscenario’s voor uw bedrijf? Wat zijn de individuele verwachtingen van de verschillende betrokkenen? Welke zijn de grootste valkuilen tijdens de overdracht? Welke consequenties brengt de toekomstige overdracht op fiscaal en financieel vlak met zich mee? Tijdens deze workshop komt u het allemaal te weten, en bent u ideaal gewapend om uw overdrachtsverhaal te gaan schrijven.
 • Mijn communicatie
  In deze workshop ontworpen op maat van familiebedrijven geven we u de nodige handvaten en technieken om werk te maken van effectieve communicatie in uw bedrijf. Het zal u toelaten om meer te halen uit uw relatie met familieleden, met uw medewerkers en met uw externe partners, ten gunste van het toekomstig succes van uw bedrijf en familie. Na deze workshop heeft u meer inzicht in de communicatiestijl en -patronen in uw bedrijf en hoe u deze kan verbeteren. U zal duidelijker kunnen overbrengen wat u wil en beter kunnen luisteren naar waar het bij anderen in uw bedrijf werkelijk om gaat.

3. Wij begeleiden uw bedrijf individueel en op maat

Veel familiebedrijven zijn op zoek naar een betrouwbare en neutrale partner om hen persoonlijk te begeleiden doorheen hun grootste uitdagingen. Als familiebedrijven adviseur stelt Familymind haar uitgebreide kennis en ervaring ter beschikking in een individueel begeleidingstraject waar wij inzetten op de essentie om uw bedrijf en uw familie naar een hoger niveau te tillen op lange termijn. Tevens bieden wij doorheen het proces een persoonlijk klankbord voor uzelf.

Ons aanbod van individuele begeleidingstrajecten:

 • Wilt u samen met uw medevenoten een strategisch plan uitschrijven voor de toekomst?
 • Wenst u in kaart te brengen hoe uw kinderen en familieleden de toekomstige overdracht zien?
 • Zoekt u individuele begeleiding in het voorbereiden en uitvoeren van uw overdracht?
 • Wenst u een familiecharter uit te schrijven voor de toekomstige generatie?
 • Zoekt u een coach om uw opvolger(s) klaar te stomen voor de overdracht?
 • Wenst u de samenwerking en communicatie te verbeteren onder uw leidinggevenden en op de werkvloer?
 • Wenst u de familie terug op één lijn te krijgen zodat zij opnieuw als één blok achter het bedrijf staan?
 • Zoekt u ondersteuning in het opzetten van een professionele raad van bestuur of raad van advies?

Wij begeleiden u maandelijks of volgens behoefte in een individueel traject, waar wij gedurende het ganse groeiproces een persoonlijk klankbord vormen voor uzelf en andere betrokkenen, uw familie en uw bedrijf.

4. Wij verzorgen seminaries & opleidingen op maat

Onze seminaries en opleidingen bij tal van partner organisaties zijn bijzonder interactieve sessies. Wij geven de groep uitgebreide informatie over de thema’s en helpen hen vervolgens op weg om dit zelf te gaan invullen in het bedrijf. Wij vinden het cruciaal dat deelnemers van elkaar leren, en dat zij na de opleiding of het seminarie iets meenemen waar zij onmiddellijk mee aan de slag kunnen gaan in het bedrijf of de familie. Wij zorgen ervoor dat er werkelijk iets in beweging komt dat hen in staat stelt om zichzelf en het familiebedrijf verder te laten groeien.

Ons seminarie aanbod:

 • Samenwerken met familie in het bedrijf.
 • Communicatie in het familiebedrijf.
 • Missie, visie, strategie in het familiebedrijf.
 • Financieel inzicht in uw onderneming.
 • Overdracht stappenplan: proces van A tot Z.
 • Deugdelijk bestuur: raad van bestuur, raad van advies.
 • Het schrijven van een familiecharter.
 • Teammanagement in het familiebedrijf.

Bedrijven en organisaties waarmee
wij samenwerken