Kom naar een van
onze events!

Voka Familiecharter

Heeft u al een familiecharter? Als eigenaar van een familiebedrijf beseft u ongetwijfeld hoe belangrijk het is om duidelijke afsprakente maken tussen familiale aandeelhouders, andere familieleden en het management. Toch zien we dat zeer weinig familiebedrijven hun spelregels formeel vastleggen, wat op termijn wel eens grote problemen kan opleveren. Daarom hebben we voor u een exclusieve formule gecreëerd. In een uniek kader schrijft u, samen met experten en andere familiebedrijven, een familiecharter op maat van uw bedrijf.

Wanneer

8 mei / 17-18 mei / 20 jun / 19 sept

Waar

Voka Antwerpen


Lab: Van zoon/dochter naar familiaal opvolger

Bent u zoon of dochter van ouders met een familiebedrijf? Zit u met vragen of een overname iets voor u is? Hoe kunt u zich als opvolger klaarstomen voor het familiebedrijf? Hoe kunt u uw eigen visie in het familiebedrijf uitstippelen, met respect voor wat uw ouders hebben opgebouwd? Allemaal boeiende vragen die in dit LAB behandeld worden. U krijgt er een unieke mix tussen praktijkinzichten en ervaringsuitwisseling met de andere deelnemers, waar u direct mee aan de slag kunt gaan in het familiebedrijf.

Wanneer

23 apr / 22 mei / 26 jun / 29 aug

Waar

Voka Kortrijk


Voka Family Talks

Hebt u als familiebedrijf de ambitie om snel te groeien maar hecht u ook veel belang aan het behoud van familiale waarden en normen? Tijdens deze Family Talks brengen wij samen met Voka drie thema's specifiek onder de aandacht. Wat is de impact van:

  • Een niet-familiale CEO als katalysator voor groei van het familiebedrijf?
  • Groeien met private equity aan boord?
  • Groeien door overname?
Wanneer

5 nov

Waar

Voka Antwerpen


Voka Family Business Happening 2018

Tijdens de Voka Family Business Happening van 2018 zijn we te gast bij brouwerij De Halve Maan in Brugge. Die is al sinds 1856 in handen van de families Maes en Vanneste. In 2005 nam Xavier Vanneste, al de zesde generatie, de leiding in handen. De brouwerij kent sindsdien een 'double digit' groei.

Wanneer

25 okt

Waar

Brugge


Voka Accelero Limburg

Accelero is een groeiaccelerator waarbij snelgroeiende bedrijven gedurende een jaar begeleid worden om hun groei duurzaam vorm te geven. Daarbij wordt ingezoomd op een bepaalde groeifase van het bedrijf. Voor 2018 wordt de focus gelegd op bedrijven met een omzet tussen de 1 en de 5 miljoen euro en een tewerkstelling van 10 tot 30 mensen.

Wanneer

Najaar 2018

Waar

Limburg


Voka Ondernemersuniversiteit - Strategie

Al acht jaar is co-creatie de basiswaarde van de OndernemersUniversiteit. Door Eigenaars-Ondernemers voortdurend uit te dagen om terug te koppelen naar de bedrijfspraktijk en dit te delen met de groep leren ze uit de ervaringen van een ander.

De strategiecluster vertrekt vanuit de vraag wat strategie nu eigenlijk is en gaat dieper in op verschillende strategiemodellen. Leren keuzes maken is belangrijk om succesvol te blijven. In deze cluster strategie proberen we handvaten aan te reiken die bepalend zijn om de juiste keuze te maken.

Wanneer

23 okt / 27 nov / 18 dec 2018 / 12 feb / 2 apr / 28 mei / 14 juni 2019

Waar

Hasselt


Antwerp Management School – Inspiration Night

Samen met Antwerp Management School gaan we op zoek hoe je jouw bedrijf kan laten groeien vanuit traditie. We laten ons hierbij inspireren door familiebedrijven die reeds meer dan 100 jaar bestaan.

Wanneer

29 nov 2018

Waar

Antwerpen