Laat u door ons verhaal
alvast inspireren

Kirsten Coeck

Kirsten Coeck: mijn verhaal

Ik ben opgegroeid als 3de generatie in een familiebedrijf in bouwmaterialen. Letterlijk. Mijn wieg stond tussen de vrachtwagens en de heftruckchauffeurs. Op mijn tiende tekende ik de afleveringsbons en vertelde ik de chauffeurs welke rit ze moesten uitvoeren. Na mijn studies trad ik in de voetsporen van mijn vader. Er was niets wat ik liever wou doen. Mijn vader heeft samen met mijn neef het bedrijf doen uitgroeien tot wat het vandaag is: een vaste waarde in de bouwsector. Wij streefden steeds naar goede communicatie en verbondenheid met onze medewerkers, de motor van ons bedrijf, maar net die verbondenheid en communicatie is in het aandeelhouderschap geleidelijk aan verloren gegaan.

Voor mezelf betekende dit het startschot van Familymind. Al te veel familiebedrijven gaan gebukt onder familiale conflicten, een gebrek aan gedeelde visie in het aandeelhouderschap, overdrachtsproblemen, gebrekkige communicatie ... Naast mijn studies TEW en 10 jaar ervaring als opvolger in het familiebedrijf, hebben diverse opleidingen (Organisatiecoaching, Facilitatie begeleiding, Verbindende Communicatie, begeleiding 1-pagina-strategieconcept) mij verder het inzicht gegeven dat het ook anders kan! Mooie familiebedrijven hoeven niet vast te lopen en kostbare familiebanden dienen niet uit elkaar te vallen. Zolang we maar de moed hebben om te durven kijken naar wat er zich afspeelt en naar datgene waar het familiebedrijf écht behoefte aan heeft, want daar ligt de sleutel!


Vincent Molly: mijn verhaal

Reeds meer dan 12 jaar ben ik gepassioneerd door alles wat met familiebedrijven te maken heeft. Na het behalen van mijn diploma Handelsingenieur wijdde ik 6 jaar aan het schrijven van een doctoraat rond het thema ‘generatieverschillen in familiebedrijven’. De sterke aantrekkingskracht die familiebedrijven op mij uitoefenen, en de grote uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd, zetten mij er na mijn doctoraat toe aan om deze groep van bedrijven verder te gaan bestuderen in theorie en praktijk.

Als professor Ondernemerschap & Familiebedrijven aan de KU Leuven voer ik reeds heel wat jaren uitgebreid onderzoek naar familiebedrijven in binnen- en buitenland, en dit in samenwerking met verscheidene Belgische familiebedrijven. Het leverde een onschatbare bron aan informatie, inzichten en beste praktijken op die ik graag deel met familiale ondernemingen om ze te helpen groeien over generaties. Dit vormt mijn persoonlijke doelstelling die ik verder ook help te realiseren als academic director van The Family Business Community aan de Antwerp Management School. Samen met mijn echtgenote Kirsten vormen wij zo ons eigen familiebedrijf Familymind, die voor onze klanten de ideale mix oplevert van kennis en ervaring in alles wat met familiebedrijven te maken heeft.

Vincent Molly

Wat maakt Familymind uniek?

  • We begrijpen zeer goed de dynamiek van familiebedrijven omdat we er letterlijk met onze voeten hebben in gestaan, tussen de mensen, want daar moet het gebeuren.
  • We zijn een onafhankelijk klankbord dat volledig neutraal, objectief en eerlijk kan samenwerken met alle partijen in uw familie en bedrijf.
  • We kunnen ons zeer goed inleven in de wereld van ondernemers, overdragers en de opvolgers van morgen, omdat we zelf deel uitmaakten van een overdrachtsproces in het familiebedrijf en verschillende ondernemers hierbij hebben begeleid.
  • We behoren tot de generatie die zich situeert tussen de babyboomers en de Y-generatie, zodat we ons zeer goed kunnen inleven in de situatie zowel van de overdragers als van de opvolgers van de toekomst.
  • We kijken verder dan de louter financiële, fiscale of juridische invulling van de uitdagingen waar het familiebedrijf voor staat. De familiale, emotionele en vaak persoonlijke vraagstukken waar de organisatie voor staat krijgen bij ons uitgebreide aandacht.
  • We beschikken over een ruim netwerk van externe specialisten in diverse materies (juridisch, fiscaal, enz.) die we graag met u delen.
  • Dankzij onze opleiding en onze uitgebreide studie van familiebedrijven in binnen- en buitenland ontwikkelden wij sinds meer dan 12 jaar een breed inzicht en uitgebreide kennis in de wereld van familiebedrijven en bedrijfsoverdracht. Dit aangevuld met onze praktijkervaring in en met familiebedrijven, biedt u de ideale mix.
  • Ons enthousiasme beschouwen we als onze grootste kracht. Wij geloven in mensen, in hun talenten, in organisaties, in familiebedrijven. Mits de juiste aanpak kunnen organisaties bloeien tot mooie authentieke familiebedrijven. Hier willen we enthousiast, gedreven en met veel doorzettingsvermogen aan meewerken.

Wat bezielt ons?

De overtuiging dat familiebedrijven een uniek potentieel in zich dragen maar vaak niet volledig inzetten. Familiebedrijven hebben iets uniek: een bedrijf met een familie als stuwende motor. In heel veel familiebedrijven zie je echter door conflicten, door geen of gebrekkige communicatie, door onduidelijke of tegengestelde verwachtingen en visie, de ziel uit het familiebedrijf verdwijnen.

Datgene wat we zelf hebben geleerd, hebben gevoeld, en mochten ervaren in de wereld van familiebedrijven, dat geven we heel graag door aan anderen. Wij streven als een neutrale partner naar een succesvoller familiebedrijf en een gelukkige familie. Door een gedeelde visie, goede communicatie, en een kritische blik op het bedrijf, wordt de familie een ware troef voor het bedrijf, wat zich zal uiten in betere bedrijfsresultaten. Het geeft ons voldoening om te zien hoe familiale eigenaars, opvolgers en medewerkers (terug) genieten van die dingen waar zij zo hard van gedroomd hebben en zo hard voor gewerkt hebben.


Bedrijven en organisaties waarmee
wij samenwerken